Contact?

CONTACTGEGEVENS

Stichting We Are Here Lesvos
info@weareherelesvos.nl

Bankrekening: NL 89 BUNQ 2205 7923 34
inschrijving KvK: 70305862
NVWA-kenmerk: 11305489
UBN: 6587558

Spreekbeurt
Wil je aan je klas vertellen over We Are Here Lesvos? Vraag een spreekbeurtpakket aan, je ontvangt van ons een Powerpoint en wat spullen die je mag lenen om te laten zien.

Vraag aan!

Lisette
(oprichter)
Al een tijdje zette ik me in voor de zwerfhonden op Lesbos, maar nog niet op een structurele manier. Ik voelde dat ik meer wilde doen en in 2017 is We Are Here Lesvos opgericht. Alles kwam in een stroomversnelling en in vier maanden tijd vonden 70 honden hun thuis. Het was een hectische tijd die vroeg om meer organisatie, want ik had ook nog een “normale” baan en een sociaal en gezinsleven. Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren een goede werkwijze op kunnen zetten. Samen met een groep vrijwilligers gaan we voor een goede match tussen hond en baas. De fosters op Lesbos die ons beschrijvingen, foto’s en video’s sturen zijn belangrijk, omdat we eerst moeten weten hoe de hond in elkaar zit voor we daar de juiste mensen bij kunnen zoeken. We doen intakes, hebben een groep huisbezoekers, mensen die de aankomsten op Schiphol begeleiden, fosters die tijdelijk een hond in huis nemen totdat deze is geplaatst, gastrijders die honden naar fosters brengen en administratieve krachten die zorgen dat de contracten in orde zijn en de website wordt bijgehouden, maar ook dat er elke dag wat wordt gepost op Instagram en Facebook. Eén van de mensen met wie je te maken krijgt, ben ik. Via de mail, aan de telefoon met een intake, op huisbezoek of bij de aankomst op Schiphol. Ga je voor een hond van We Are Here Lesvos, dan is de kans groot dat we elkaar gaan zien, al is het maar bij de jaarlijkse wandeling waar we met zijn allen genieten van de honden die zoveel geluk hebben gehad!
info@weareherelesvos.nl

Ervaringen

Efi Sali - vrijwilliger op Lesbos
My name is Efi, I’m living on the island (Mitilini) and I’m a volunteer at WAH team. Mostly I foster dogs at my home, before they travel to Holland. Photos, videos, habits, walks, behavior of the dog with children, cats, dogs and every day communication with the team of WAH so as to find the perfect family for the dog. We find dumped, neglected, pregnant, hungry, thirsty dogs but with patience and love, everything is possible. I am not happy, because I meet street dogs every day and I know we can't save them all, but my moto is "One more dog away from streets". WAH team is excellent and very well organized. Also helping street Lesvos dogs with sterilization, medication, food, dog houses for street dogs whenever we ask for help! Very important and helpful! They also do home check, which is important for both dogs and new owners (dog parents!). They organize reunion with Lesvos dogs, which is also an excellent idea! Often, I receive photos and videos from the dogs that travelled to Holland and that's the best reward for the effort we have done. I also travelled last year at Holland for escorting dogs and it was a different interesting experience, very well organized and of course the welcome at Schiphol airport was so "warm".
I want to send a big hug to WAH team, to all the Lesvos dogs parents and for the people who are thinking of adopting a street dog, it is an amazing experience! With love and patience, you will have the best four leg friend!

Ricardo en Matthijs - baasjes Loek
Eén ding wisten we zeker: zodra we groter zouden wonen moest er ook plaats zijn voor een hond in ons leven. We wilden de keuze voor een hond wel bewust maken. Van een vriendin hoorden we over We Are Here Lesvos (WAH). De gedachte dat er al genoeg honden op de wereld zijn die een beter leven verdienen sprak ons aan. Onze keuze viel op Teun, het aanvraagproces was goed en uitgebreid. Zowel tijdens het intakegesprek als het huisbezoek worden goede vragen gesteld die je laten nadenken over je keuze. Een hond is een ingrijpende verandering in je leven en door het aanvraagproces word je daar bewust van. In de weken en dagen voor de aankomst word je voorbereid door middel van een informatiepakket, een appgroep en persoonlijk contact. Daarin komt de professionaliteit van WAH naar voren. We waren helemaal klaar voor de ontvangst van Teun.
Helaas liep het allemaal anders. Teun bleek epilepsie te hebben, wat net voor de vlucht naar voren kwam. Leonie heeft ons daarin heel goed begeleid en meegenomen in de keuzes. Uiteindelijk bleek het niet verantwoord om Teun te laten vliegen. Uit die keuze bleek ook de werkwijze van WAH: de gezondheid van de honden staat voorop. Er is voor gekozen Teun een fijn leven bij een foster op Lesbos te geven. Van iedere stap zijn we door Leonie op de hoogte gehouden, hoewel het even lastig was dat Teun niet onze kant op zou komen ondersteunen wij deze keuze voor 100%.
Een hond was nog steeds welkom en door deze ervaring waren we er nog meer van overtuigd dat we een hond via WAH wilden adopteren. In overleg kwamen we tot een nieuwe match. De blonde en vrolijke Loek. We zijn allebei opgegroeid met de gezelligheid van een hond in huis. Maar een herplaatser vraagt, zeker in de eerste tijd, wat extra tijd en energie van je. Die eerste weken zijn spannend en soms lastig. Zo sliep Loek de eerste nachten onder ons bed en hebben we hem met centimeters per nacht verplaatst naar zijn eigen plekje in een mand. Op straat was hij soms nog wat angstig en wilde hij niet meer voor- of achteruit. En alleen zijn vindt hij maar moeilijk. Hierin is de nazorg heel belangrijk. Veel dingen hebben tijd nodig, het duurt echt even voordat de hond gewend is. Het is heel fijn om die bevestiging van WAH te krijgen en zeker te weten dat je iemand kunt bellen als dat nodig is.
Want inderdaad: stapje voor stapje wordt Loek zelfverzekerder. Nu een paar maanden bij ons rent hij vrij rond over het strand, wandelen we met hem door het bos en heeft hij zijn eigen plekjes in huis. Hoewel hij het liefst tegen ons aan ligt op de bank. We kunnen nu al niet meer zonder hem!
(november 2020)

Anja Gerrits - baasje van Suuz
Zo onwijs blij dat ik via via deze stichting heb leren kennen. Ik had nooit nagedacht om een hondje te adopteren vanuit het buitenland, stichting We Are Here Lesvos maakte deze keuze makkelijk en mogelijk. Ik werd meteen verliefd toen ik een foto van Jill (nu Suuz) zag en mailde direct. Ik werd de volgende dag al terug gebeld, Lisette stuurt alle informatieformulieren op en we maken een afspraak voor een huisbezoek. Binnen een paar dagen is alles rond. Suuz en ik zijn een match, geen twijfel over mogelijk. De stichting is selectief en kiest haar adoptanten zorgvuldig. Heel fijn, want er zijn nog steeds mensen die een hond in huis halen en er totaal geen tijd voor hebben. Ik werd heel goed voorbereid op wat ik kan verwachten van een straathondje van Lesbos. Ik kan bellen en mailen als ik vragen heb en heb dat dus ook gedaan. Eindelijk mag ik mijn Suuz ophalen op Schiphol. Alle adoptanten worden via een groepsapp op de hoogte gehouden vanaf de vroege ochtend wanneer de hondjes worden ingecheckt. Voor de reis doen de vrijwilligers alles om het in goede banen te leiden, prachtig om te zien hoe liefdevol er met de hondjes wordt omgegaan. Om 16.00 uur landt het vliegtuig en om 17.00 uur mag ik eindelijk mijn kleine Suuz vasthouden en knuffelen. Wat is ze mooi en lief. Maar nu begint het pas echt! Lisette en Leonie appen ons in de eerste weken bijna dagelijks hoe het gaat en geven ons goede tips hoe we iets het beste kunnen aanpakken. Erg fijn dat deze dames er zijn voor al onze onzekerheden, maar ook voor alle leuke foto's en trotse berichten als we vertellen hoe leuk we het hebben. Suuz en ik zijn een echte match, "forever friends"! Lieve allemaal, mocht je een straathondje willen adopteren, doe het dan via deze stichting. Een stichting die kansloze hondjes een liefdevol thuis gunt, maar die nog zoveel meer doet!

Wil je ons helpen?

Dat kan op vele manieren. Kies voor een straathond, word gastgezin, vluchtbegeleider of donateur. Al voor €1 per maand kan je helpen!

Doneer nu!