Skip to main content
Eppo FoundationOreo

Oreo

By 3 juni 2020oktober 24th, 2021No Comments

16 maart 2021 – Niet alle honden die zijn gered van straat verhuizen ook naar Nederland. Oreo bleek leishmania te hebben en Teun kreeg epileptische aanvallen vlak voor vertrek naar Nederland. Ondanks meerdere onderzoeken en testen is de oorzaak niet gevonden, maar worden de aanvallen gelukkig wel onderdrukt met pillen. Een stressvolle reis is vaak de trigger voor verergering, dat doen we ze niet aan. Terug op de straat natuurlijk ook niet. We kunnen ze blijven verzorgen door de maandelijkse hulp via de Eppo foundation en teaming. Door jullie dus! Kijk hoe deze mannetjes hun leven vieren op Lesbos bij Aggela…

18 juni 2020 – Oreo is een vrolijk dier, altijd blij en vriendelijk. Hij start vandaag met zwaardere medicatie. Hij krijgt een kuur Milteforan voor 28 dagen, waardoor de verschijnselen van leishmania verdwijnen en hij zich beter voelt. Genezen zal hij echter niet. De parasiet blijft achter in bepaalde organen, zoals  lever en milt. Oreo zal op Lesbos blijven. Een verhuizing met vliegreis veroorzaakt stress en dat willen we hem niet aandoen. Stress is slecht voor het immuunsysteem en een voedingsbodem voor het actief worden van leishmania. In zijn vertrouwde omgeving bij Aggela is Oreo het beste op zijn plek.

3 juni 2020 – De eerste hond die we kunnen helpen -in de geest van Eppo- is Oreo. Hij heeft een nare start gehad aan de ketting en mag nu zijn leven in huis doorbrengen. Helaas heeft hij leishmania, daarvoor wordt hij behandeld. Gelukkig zijn zijn nieren en lever nog goed, dus hij zou met de juiste behandeling een goede prognose moeten hebben. Oreo is nog een jonge hond, een blije en vriendelijke huisgenoot van de andere honden en katten.

3 juni 2020

Oreo