Skip to main content
Eppo FoundationTeun

Teun

By 11 oktober 2020oktober 24th, 2021No Comments

29 maart 2021 – Teun is ondeugend… als Aggela ook maar ergens iets laat liggen binnen zijn bereik, pikt Teun het snel weg. Chips, koekjes, Teun is er dol op! Het gaat goed met hem, Teun geniet volop van de aandacht die hij van Aggela krijgt. de wandelingen vindt hij leuk. En ach… koekjes zijn toch veel lekkerder dan zijn eigen brokken?!

16 maart 2021 – Niet alle honden die zijn gered van straat verhuizen ook naar Nederland. Oreo bleek leishmania te hebben en Teun kreeg epileptische aanvallen vlak voor vertrek naar Nederland. Ondanks meerdere onderzoeken en testen is de oorzaak niet gevonden, maar worden de aanvallen gelukkig wel onderdrukt met pillen. Een stressvolle reis is vaak de trigger voor verergering, dat doen we ze niet aan. Terug op de straat natuurlijk ook niet. We kunnen ze blijven verzorgen door de maandelijkse hulp via de Eppo foundation en teaming. Door jullie dus! Kijk hoe deze mannetjes hun leven vieren op Lesbos bij Aggela…

24 januari 2021 – Teun en zijn BFF… Ze vinden het heerlijk om samen te spelen, samen te wandelen en samen te slapen. Teun vermaakt zich opperbest bij Aggela. Hij is alleen niet zo blij met het onweer op Lesbos, bij bliksem kruipt hij weg in de kattenbak om er na de donderbui weer uit te komen voor zijn eten.

17 januari 2021 – Het is koud op Lesbos en er ligt een behoorlijk pak sneeuw. Teun vindt het heerlijk om buiten te wandelen met Aggela, met een mooi jasje aan blijft hij ook lekker warm! Teun maakt het goed, hij heeft af en toe nog een aanval maar soms gaat ook langere tijd voorbij zonder verschijnselen.

11 oktober 2020 – Door de medicatie kreeg Teun wat meer eetlust, dus nu ook een leefstijl programma voor Teun. Zijn dosis is recent toch wat verhoogd, hij is lang aanval vrij gebleven maar kort geleden had hij er twee achter elkaar. Deze week wordt er bloed afgenomen en naar Athene gestuurd om zijn leverfunctie wat nader te bekijken. Teun is heel happy, is super aanhankelijk en blij.

13 september 2020 – Begin juli zou hij met ons meevliegen naar zijn nieuwe baasjes. Eén dag voor zijn reis kreeg hij een epilepsie aanval die niet te verklaren was. Meerdere mogelijke oorzaken werden getest, maar het bleef onduidelijk waar het vandaan kwam. Het zou natuurlijk een gevolg kunnen zijn van het gif dat gestrooid werd in Mistegna en waarbij meerdere honden van de roedel waar hij bij hoorde de dood vonden. De dagen erna kreeg ie meerdere aanvallen en we waren serieus bezorgd dat er iets goed mis was met hem. Met medicatie werden nieuwe aanvallen onderdrukt maar hij liep regelmatig versuft rond. Dat is natuurlijk ook geen leven. Langzaam werd de medicatie afgebouwd en Teun doet het echt supergoed. Hij heeft geen aanvallen meer gehad en is eigenlijk al min of meer de oude. Hij verblijft bij Aggela op Lesbos waar ie al die tijd in foster zat. Daar mag ie blijven for life! Wij betalen zijn medicatie, bloedtesten en voer voor de rest van zijn leven en betalen dat vanuit de Eppo foundation. Aggela geeft hem dat thuis wat ie sowieso verdiend heeft! Niks doen is geen optie!

9 juli 2020 – Teun werd samen met één andere hond gevonden bij een roedel waar alleen zij het geluk hadden de dans te ontspringen toen er gif gestrooid werd. Teun vermaakte zich goed in zijn tijdelijke thuis tussen de andere honden. Hij is met 12 kilo een klein middelmaatje, heeft een vriendelijk karakter, laat zich graag aanhalen en knuffelen, maar is niet uitbundig. Maar wat een pech! Morgen zou Teun naar Nederland vliegen waar zijn mand bij zijn nieuwe baasjes al klaar staat, maar vanochtend was ie niet lekker en kreeg een aanval waarbij hij heel erg begon te trillen. Meteen naar de dierenarts en onderzoeken gedaan, er is niks afwijkends gezien in bloedsuiker, lever en nieren. Hij krijgt nu 1 pil per dag en we kijken het even aan. Volgende week wat aanvullende testen, eerst bijkomen en de reis stellen we maar even uit. Heel sneu voor Teun, maar ook voor zijn nieuwe baasjes die al naar vrijdag uitzagen. Duimen voor Lieve Teun dat er niks geks met hem aan de hand is!