Vrijwilligers

Op Lesbos 

Voordat de hond in zijn nieuwe thuis is, moet er heel veel werk verzet worden. Dat begint al op Lesbos als een straathondje gevonden wordt. Via vrijwilligers die de honden opvangen, start het proces tot herplaatsing. Griekse gastgezinnen geven ze voeding en medische verzorging, ze laten de dieren vaccineren en socialiseren de honden zo goed als ze kunnen binnen hun toch al drukke levens. De hond moet gepromoot worden op Facebook en op onze website. Daarvoor hebben we fotomateriaal en informatie over het hondje nodig. Ondertussen worden de paspoortjes gemaakt en de logistieke voorbereidingen voor de reis getroffen.

Aanvragen

Zodra er foto’s zijn en de informatie over gezondheid, formaat en karakter bekend is, wordt de hond door ons gepromoot. Op dat moment komen er aanvragen van geïnteresseerden. Vragen moeten beantwoord worden en er wordt informatie over de werkwijze van onze stichting gegeven. Is er iemand die echt voor een hond wil gaan, dan volgt een intakegesprek per telefoon. Potentiële adoptanten worden geïnformeerd en voorbereid op de komst van hun nieuwe gezinslid. Er volgt een huisbezoek om de laatste vragen te beantwoorden en uitgebreid de tijd te nemen om uitleg over de procedure te geven. Ook worden adoptanten tijdens het huisbezoek voorbereid op de eerste paar dagen na aankomst van hun nieuwe huisgenoot. Er wordt uitleg gegeven over voeding, eventueel zindelijk maken en veilig uitlaten met een veiligheidstuig(-je) en dubbel aanlijnen.

Werkzaamheden

Om ons team te versterken zijn wij altijd op zoek naar betrokken vrijwilligers, die de handen uit de mouwen willen steken. Die doen wat ze beloven en staan voor de werkzaamheden achter de schermen. We moeten kunnen bouwen op iedereen binnen onze organisatie. Er is ontzettend veel werk te verzetten. We hebben zelf allemaal onze eigen (fulltime) baan, een gezin, een sociaal leven en sport en willen graag een goede balans houden. Daarom is hulp meer dan welkom.

Heb je verstand van honden en ben je in staat om op dagelijkse basis te helpen? Ben je doortastend en in staat in een gesprek (via Facebook, e-mail en/of telefonisch) de juiste match te maken tussen hond en kandidaat-adoptant, dan is je hulp meer dan welkom! Er zit veel tijd in dit screeningsproces. Je moet er ook tegen kunnen dat mensen soms tien keer heen-en-weer mailen en ineens niets meer van zich laten horen. Kun je inschatten of een aanvraag voor een bepaalde hond geschikt lijkt voor de beschreven gezins- en leefsituatie van potentiële adoptanten? Kun je mensen die hun zinnen gezet hebben op een bepaalde hond, begeleiden naar een ander hondje wat wellicht beter bij hen past? Na plaatsing is nazorg ook belangrijk. Mensen hebben wellicht vragen over hun nieuwe hond, je moet adoptanten kunnen adviseren op het gebied van voeding, gedrag en training, alleen thuis laten van de hond, omgang met kinderen, etc.

Wil je ons helpen?

Ben je ervan overtuigd dat je ons kan helpen? Doortastende, toegewijde aanpakkers hebben we heel graag in ons midden! Het opnemen van een buitenlands hondje lijkt zo mooi (en dat is het ook!!) maar er komt heel veel bij kijken voor het beestje zijn pootjes op Nederlandse bodem zet.

Stuur ons een mail en vertel waar je goed in bent en wat je voor de straathondjes van Lesbos zou kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van fundraising events, coördinatie van aankomsten, screenen van kandidaat-adoptanten, organiseren van de jaarlijkse wandeling, maar het kunnen ook andere dingen zijn, bijvoorbeeld het boeken van lege benches op een vlucht naar Lesbos en het boeken van benches en cabinetassen met honden van Lesbos naar Amsterdam. Wat is jouw talent en hoe denk je dat in te kunnen zetten? Realiseer je dat je een schakel in de organisatie zult zijn en op een hele waardevolle manier kunt bijdragen aan een nieuw leven voor een zwerfhond of gedumpte pup. En dat betekent: aanpakken op dagelijkse basis!