Eppo FoundationKoukla

Koukla

By 3 juni 2020augustus 9th, 2020No Comments

9 augustus 2020 – Efi heeft vanmorgen afscheid genomen van Afke en Loek. Zij hebben bij haar een aantal maanden in de opvang gezeten voordat ze vanochtend vroeg hun reis naar Nederland maakten. Het gedag zeggen was verdrietig voor Efi, maar ze verzette haar gedachten met een mooie wandeling met Koukla. Het gaat erg goed met Koukla!

 

8 juli 2020 – Leonie en Lisette zijn tijdens hun verblijf op Lesbos ook even gaan kijken bij Koukla. Ze is een vrolijke meid, speelt graag met een gevulde Kong en eet goed haar bordje leeg. Ze doet het prima met de medicijnen en heeft de glans weer terug op haar vacht.

18 juni 2020 – Met Koukla gaat het erg goed. Ze vermaakt zich prima bij Efi met de andere honden. Koukla gaat graag mee wandelen en ze houdt erg van eten. Gelukkig maar, ze weegt inmiddels 15 kilo. Haar grootste hobby is slapen! Ondanks de warmte op Lesbos doet ze dat het liefst in haar hondenhuisje, heerlijk rustig en geborgen. Dat heeft deze lieverd wel verdiend.

3 juni 2020 – Zwaar verwaarloosd en vermagerd liep ze in het centrum van Mytilini. Efi heeft zich over haar ontfermd en haar Koukla genoemd (dit betekent ‘beauty’ in het Grieks). Koukla was 10 kilo zwaar en na haar redding heeft ze twee dagen geslapen. Een thuis voor haar vinden op Lesbos bleek een onmogelijke opgave. Ondertussen is ze 6 kilo aangekomen en gesteriliseerd. Ze bleek positief op leishmania, waardoor een reis naar Nederland te belastend voor haar is. De stress is een grote aanslag op het immuunsysteem en dat kan een uitbraak veroorzaken. Op afstand gaan we Koukla helpen met voer en medicijnen. Koukla mag bij Efi blijven wonen en heeft daarmee een heel fijn thuis gekregen!

3 juni 2020

Koukla

Leave a Reply