Eppo FoundationKoukla

Koukla

By 3 juni 2020maart 22nd, 2021No Comments

22 maart 2021 – Bij Efi is het een komen en gaan van honden die van de straat gehaald worden, door Efi opgevangen worden en klaargemaakt worden voor de reis naar Nederland waar ze een warm onthaal krijgen. Voor Koukla zit die reis er niet in. Vanwege haar leishmania is het niet verantwoord om haar de stress van de reis en alle indrukken te laten ondergaan. Ze mag voor altijd bij Efi blijven wonen, een mooi en fijn thuis voor Koukla op Lesbos. Ze is vriendjes met alle honden, nu met Pelle en Fedde die sinds kort door Efi worden gefosterd. Koukla is blij, geniet van de aandacht en leidt een goed leven! Het voorjaar komt eraan, Koukla geniet van de wandelingen!

2 januari 2021 – Lockdown of niet… Koukla vindt het allemaal wel prima! Ze geniet van de wandelingen buiten, ook al is het op dit moment best heel nat en koud op Lesbos. Binnen bij Efi speelt ze graag met haar tijdelijke vriendjes Stevie en Steffie. Zij mogen binnenkort naar Nederland vliegen, Koukla mag voor altijd bij Efi blijven. Op de foto’s zie je wat het verschil maakt: goede verzorging, goed voer, medicatie, aandacht en liefde – Koukla een jaar geleden en Koukla nu!

22 november 2020 – Koukla speelt graag met andere honden. Haar andere hobby is slapen! Hier zie je vrolijke Koukla samen met tijdelijke opvanghondjes Chiem en Iri. Zij verblijven bij Efi tot ze naar Nederland mogen vliegen. Koukla vindt het allemaal prima.

11 oktober 2020 – Koukla vermaakt zich prima bij Efi! Ze is altijd vriendelijk naar de andere honden die Efi opvangt, speelt graag met haar hondenspeelgoed en is heel gelukkig met aandacht. Ze kwispelt de hele dag, soms zo enthousiast dat ze haar staart verwondt omdat ze tegen een muur staat te kwispelen. Het deert haar niet, zolang ze maar liefde en eten krijgt. Koukla weegt nu 17 kilo.

9 augustus 2020 – Efi heeft vanmorgen afscheid genomen van Afke en Loek. Zij hebben bij haar een aantal maanden in de opvang gezeten voordat ze vanochtend vroeg hun reis naar Nederland maakten. Het gedag zeggen was verdrietig voor Efi, maar ze verzette haar gedachten met een mooie wandeling met Koukla. Het gaat erg goed met Koukla!

 

8 juli 2020 – Leonie en Lisette zijn tijdens hun verblijf op Lesbos ook even gaan kijken bij Koukla. Ze is een vrolijke meid, speelt graag met een gevulde Kong en eet goed haar bordje leeg. Ze doet het prima met de medicijnen en heeft de glans weer terug op haar vacht.

18 juni 2020 – Met Koukla gaat het erg goed. Ze vermaakt zich prima bij Efi met de andere honden. Koukla gaat graag mee wandelen en ze houdt erg van eten. Gelukkig maar, ze weegt inmiddels 15 kilo. Haar grootste hobby is slapen! Ondanks de warmte op Lesbos doet ze dat het liefst in haar hondenhuisje, heerlijk rustig en geborgen. Dat heeft deze lieverd wel verdiend.

3 juni 2020 – Zwaar verwaarloosd en vermagerd liep ze in het centrum van Mytilini. Efi heeft zich over haar ontfermd en haar Koukla genoemd (dit betekent ‘beauty’ in het Grieks). Koukla was 10 kilo zwaar en na haar redding heeft ze twee dagen geslapen. Een thuis voor haar vinden op Lesbos bleek een onmogelijke opgave. Ondertussen is ze 6 kilo aangekomen en gesteriliseerd. Ze bleek positief op leishmania, waardoor een reis naar Nederland te belastend voor haar is. De stress is een grote aanslag op het immuunsysteem en dat kan een uitbraak veroorzaken. Op afstand gaan we Koukla helpen met voer en medicijnen. Koukla mag bij Efi blijven wonen en heeft daarmee een heel fijn thuis gekregen!

3 juni 2020

Koukla