Nieuws

24 februari 2019

Winnen winnen winnen! Tijd voor weer eens een loterijtje. De rekening raakt leeg en we willen vooral doorgaan met voeren van de straathonden op Lesbos en steriliseren om onnodige pup ellende te voorkomen.
Koop een lot voor €10 en maak kans op 1 van deze twee stoere/hippe hondenkussens (ruim 60*60*15cm) aangeboden door Mylittledirtbag.nl. Je steunt er een heel mooi doel mee!

En win je niet, maar had je wel je zinnen op zo’n kussen gezet? Je kan er altijd 1 kopen, een deel van de opbrengst gaat ook naar ons!
De trekking zal zijn op 17 maart!
Geef bij betaling aan hoeveel loten je wil. Betalen kan simpel via een Tikkie
1 lot: https://tikkie.me/pay
2 loten: https://tikkie.me/pay
of door over te maken op NL89BUNQ2205792334 tnv We are here Lesvos. We streven naar minimaal 50 loten. Moet lukken toch? Wie doet mee!

20 januari 2019

In de bossen bij Nunspeet vond vandaag de reünie plaats van een heel aantal Lesbos-hondjes en hun baasjes. Meerdere keren per jaar organiseren wij een wandeling, iedere keer in een ander deel van Nederland. Het weer zat vandaag wel goed: vrieskou, een winterzonnetje en een strakblauwe lucht! Heerlijk weer voor een mooie wandeling. Vrolijke hondjes renden achter elkaar aan door het bos, snuffelden overal en speelden met elkaar. Voor de baasjes was het een gezellige ontmoeting met als afsluiting lekkere warme soep en broodjes. Kijk hier voor de foto’s.

8 januari 2019

Ook op Lesbos zijn de winters koud en nat. De straathonden die niet het geluk hebben om een warm en veilig mandje in Nederland te krijgen, worden zeker niet door ons vergeten. Ze krijgen dagelijks voer en verzorging, ze worden gesteriliseerd of gecastreerd en ze krijgen medische hulp als dat nodig is. Om ze ook comfortabel te laten slapen, zijn door betrokken vrijwilligers op Lesbos deze week 5 nieuwe hondenhokken geplaatst. De materiaalkosten zijn gedoneerd door lieve mensen! 
 

6 december 2018

Bij plaatsen van de honden hoort ook goede voorlichting over o.a. veiligheid, tips voor de eerste tijd en gewenning, kinderen & honden, stress-signalen herkennen en de overeenkomst zelf. Vandaag kwamen de nieuwe documenten binnen. Super blij met het resultaat! Lemmy, een voormalig kettinghondje uit Skala Sikaminias is sinds mei in Nederland en haar baasje Esther is grafisch vormgever. Esther heeft ons hier super mee geholpen. Binnenkort wordt ook de website geheel vernieuwd!

29 november 2018

Er zijn inmiddels al heel veel honden in Nederland terecht gekomen bij lieve gezinnen waar ze lekker kunnen spelen, voeding krijgen, een warme wand hebben en waarmee lange wandelingen worden gemaakt. Op Lesbos zijn wij afhankelijk van gastgezinnen (we hebben geen asiel), waar honden liefdevol opgevangen worden die veiligheid en een onderdak nodig hebben. Het is nu ook op Lesbos koud en regenachtig. We proberen zoveel mogelijk honden van straat te redden. Voor elke hond die naar Nederland vliegt, komt er weer een plekje vrij in een Grieks gastgezin. Onze waardering voor de fosters op Lesbos is erg groot. Ook zij doen wat ze kunnen:  zorgen voor de honden, ze leren de honden aan de riem lopen en geven ze een warm gevoel van geborgenheid. En dat allemaal naast hun dagelijkse bezigheden als werk, gezin, etc. En als de hond dan zijn of haar grote reis naar Nederland gaat maken, valt het afscheid zeker niet mee!
Efcharisto to all of you!!

25 november 2018

De volgende reünie is weer gepland! Op 20 januari a.s. gaan we een wandeling maken door de bossen van Nunspeet. Verzamelen tussen 11.30 – 12.00 uur met koffie en iets lekkers, start wandeling is om 12.00 uur. Na een uurtje staat in Manege Belvedere soep met broodjes voor iedereen klaar. Een gezellig weerzien van de honden van Lesbos! Overweeg je adoptie van een straathondje van Lesbos, kom kennis met ons maken en luister naar de ervaringen van velen.
Kosten € 15,00 p.p., kinderen tot 12 jaar € 10,00 p.p. Meer informatie over de wandelingen en foto’s van voorgaande reünies vind je hier.
 

17 november 2018

Leonie en Guido zijn op Lesbos hard aan het werk om veel te regelen: lege benches mee in het vliegtuig, foto’s maken van de honden, wandelen met de honden aan de riem, overleg met de fosters, voer kopen, veiligheidstuigjes tellen en verdelen onder de gastgezinnen en last but not least… hondjes knuffelen!
Op de terugweg nemen ze een aantal honden mee die een mooie toekomst hier in Nederland tegemoet gaan.

10 november 2018

Vuurwerkangst – begin op tijd! Eind volgende maand is het weer oud en nieuw. Gelukkig zijn niet alle honden bang voor vuurwerk, maar voor sommige honden is het een regelrechte nachtmerrie. Nog niet zo lang geleden werden veel honden behandeld met Calmivet of Vetranquil. Deze middelen verslappen wel lichamelijk, maar maken ook extra gevoelig voor geluid. De honden zijn dus eigenlijk nog angstiger, maar kunnen het niet uiten.
Met sommige methoden moet je vroeg genoeg starten, daarom schrijven we er nu vast over.
Een veelgebruikte natuurlijke methode is Bachbloesem. Er bestaat zeker ook veilige medicatie, ieder met hun eigen werking (bijv. Zylkene, Telizen, Clomicalm, Adaptil). Hier moet je minimaal 1 maand van tevoren mee beginnen, overleg dit met je dierenarts.
Wat kan je nog meer doen? Een veelgebruikte methode is het opzetten van een cd met vuurwerkgeluiden. In het begin speel je deze heel zacht af, terwijl je met de hond speelt of hem iets lekkers geeft. Met het vorderen van de training voer je het volume steeds een beetje op, waarbij je er natuurlijk wel op moet letten dat je onder het angstniveau blijft.
Is je hond echt doodsbang en wil hij/zij vluchten? Nederland kent steeds meer vuurwerkvrije vakantieparken, waar het rond oud en nieuw verboden is vuurwerk af te steken en dus lekker rustig is voor de hond.
Gebruik in die periode sowieso de meegeleverde veiligheidstuigjes als je hond vuurwerk spannend vindt. Als ze schrikken, kunnen ze tenminste niet ontsnappen.
   

19 oktober 2018

Onze vrijwilligers kiezen vaak ook voor Lesbos als vakantiebestemming. Een mooi eiland, veel te zien en te doen, heerlijk eten en volop genieten van zon, strand, zee en cultuur. En dan neem je natuurlijk vanaf Amsterdam zoveel mogelijk lege benches mee (9 stuks deze keer), waarin weer honden vanaf Lesbos naar Amsterdam vervoerd kunnen worden. Bepakt en bezakt, klaar voor vertrek! Op de terugweg vanaf Lesbos is het uiteraard een ‘must’ om zoveel mogelijk honden te begeleiden naar een mooie toekomst in Nederland. Soms zijn voor We Are Here nog niet alle honden reisklaar en heb je als vluchtbegeleider plek over. We helpen graag onze collega-stichtingen en daarom vlogen op 18 oktober naast Fiona, Frisca en Rosa ook 4 katten mee (2 voor Atlas Animal Project en 2 voor Sappho’s Stray Cats). En ach… we nemen ook nog graag maar liefst 35 kilo hondenvoer mee naar Schiphol voor GaGa Animal Care! Alles voor de honden en katten, zo vlak voor de winter ook op Lesbos invalt. Voor deze 7 diertjes ziet de toekomst er een stuk beter uit dan voor de achterblijvers op Lesbos….
  
 

24 september 2018

Het weer zat helaas niet mee, maar de sfeer was des te beter! Wat was het een ontzettend gezellig weerzien met de vele adoptanten en hun honden. Groot, klein, wit, bruin of zwart… twee overeenkomsten: ze komen allemaal van Lesbos en ze zijn allemaal even lief. Nadat de hondjes heerlijk achter elkaar aan gerend, gespeeld en gesnuffeld hadden, konden de adoptanten en alle honden in het strandpaviljoen lekker opdrogen, bijpraten, ervaringen delen en opwarmen. Voor herhaling vatbaar en dat gaan we zeker doen!

STRANDWANDELING IJMUIDEN 23 september 2018

   

Op zondag 23 september a.s. organiseren wij op het strand van IJmuiden een reünie voor alle “We-Are-Here-Lesvos-hondjes” en hun baasjes. Om 12.00 uur verzamelen we bij Paviljoen Beach-Inn en om 12.15 uur begint de wandeling van ca. 1 à 1,5 uur.  Een leuke en fantastische gelegenheid om te zien hoe de honden zich na aankomst in Nederland hebben ontwikkeld, hoe ze gegroeid zijn en om kennis te maken met andere adoptanten. Aansluitend is er de mogelijkheid om te lunchen in Paviljoen Beach-Inn. 
Vanaf 10.30 uur tot 12.00 uur en na de wandeling kan je voor een klein bedrag een mooie, professionele foto laten maken van jou en je hond door Ilse Leijtens. De gehele opbrengst komt ten goede aan We Are Here Lesvos, waarmee we de straathonden op Lesbos kunnen helpen aan een beter leven, sterilisaties kunnen laten doen en voer kunnen kopen voor de aankomende winter, die ook op Lesbos best koud en nat zal zijn. 
Tevens wordt er een loterij georganiseerd, waarbij je een uitgebreide lifestyleshoot met je hond kunt winnen, een waardebon ter waarde van € 50,00 beschikbaar gesteld door MEDPETS , een schitterende halsband voor jouw hond, samengesteld in door jou uitgezochte kleuren, aangeboden door BLEASHES of een set oorbellen van glaskralen gemaakt, aangeboden door Glasatelier De Tiende Kraal.

30 juni 2018

Financiële hulp is meer dan welkom! Met slechts € 1,00 per maand, niet meer en niet minder, kun je al een groot verschil maken voor de straathonden op Lesbos. Log in met je IBAN-nummer via deze link. Je wordt Teamer voor onze stichting en samen staan we sterk! Met 1 Teamer heeft 1 hond elke dag eten, door 5 Teamers kan een hond gevaccineerd worden, 15 Teamers kunnen zorgen voor een vlooien- en tekenmiddel en met 23 Teamers kopen we een grote zak hondenvoer voor bij de voederplaatsen. Niks doen is geen optie!
voederplaats zwerfhond   

31 mei 2018

De transportbenches voor de honden gaan een aantal keer heen en weer Lesbos – Amsterdam. Dat er dan af en toe iets kapot gaat, is heel jammer. Vervanging van de benches is erg duur. Semi-vakkundig repareren dan maar!
   

24 maart 2018

Vanochtend kregen we dit fotootje doorgestuurd. Hoe leuk is dat!
Hier zijn we het natuurlijk helemaal mee eens. Zoveel hondjes -zowel pup als iets ouder- die al bestaan maar geen verzorging en liefde krijgen. Ze hebben veel liefde te geven in ruil voor een thuis. Monique heeft heel erg gelijk, Kalli is ook zo’n superhond!
  

6 maart 2018

Vele hondjes kwamen in februari naar Nederland, allemaal reisden ze in transportbenches of (als ze klein genoeg zijn) in cabinetassen. Dit materiaal moet weer terug naar Lesbos om nog meer honden naar Nederland te laten vliegen voor een beter leven. Vandaag gingen maar liefst 5 pakketten met benches mee met Esther en Roger. Volgende week komen ze terug met 8 honden. Super bedankt voor jullie geweldige hulp!
 

7 februari 2018

UPDATE
De loterij is geweest, de winnaar heeft inmiddels bericht gehad. Heel blij kunnen we Gerbien laten weten, dat er bijna € 1.500,00 bijeen gebracht is om haar fantastische werk in de GaGa Shelter op Lesbos hopelijk voort te kunnen zetten op een nieuwe locatie!

Wegens succes op herhaling, nu voor Gerbien. Weet je nog? De loterij eind vorig jaar waarin een weekendje in een chalet met je honden in de Ardennen te winnen was…. een groot succes! Niet gewonnen? Weer een kans! Gerbien vangt op Lesbos mega veel kansloze hondjes op. Al jaren! Met haar tomeloze inzet en passie zijn ontelbaar veel honden gered die vervolgens een thuis kregen in Nederland, België, Engeland. Ze wordt met sluiting bedreigd en er is een actie opgezet om geld op te halen zodat zij haar mooie werk voort kan zetten. Wij helpen graag mee! 2 anonieme donateurs hebben een weekendje ingekocht en we gaan deze verloten. Voor Gerbien, zodat zij kan blijven helpen en we niet tien stappen terug gaan het komende jaar.

Een lot kost €15. Doe je mee? Klik op deze link naar onze Facebookpagina 

   

28 januari 2018

Inmiddels zijn door We Are Here Lesvos in korte tijd al vele honden herplaatst, allemaal hebben ze een liefdevol thuis gevonden en krijgen ze de liefde en aandacht die deze dieren verdienen. Mocht je je nou eens afvragen hoe we aan de namen voor de honden komen? Vaak proberen we te vernoemen naar mensen die veel voor de stichting betekenen, op Griekenland als ook in Nederland. Soms grijpen we ook gewoon een naam uit de lucht, categorieën “neefjes/nichtjes”, “ex-vriendjes”, “oud-klasgenoten”, “collega’s” of “hartsvriendinnen”. Dat levert vaak leuke resultaten op. Maar soms, soms weten we het echt even niet meer… Dan vragen we onze volgers op Facebook om namen voor te stellen, zoals in het geval van Lizzy, Juultje en Babetje, de drie nichtjes van Katrien Duck. En ook komt het voor, dat we de vraag krijgen om hulp als we ergens op een locatie zijn… en zo is Babo aan zijn naam gekomen!

18 januari 2018

Nieuwe foto’s van de wandeling in Amsterdam! Dank je wel Mandy, ze zijn prachtig!

 


16 januari 2018

   
Wat was het gezellig!! De wandelingen op zaterdag 13 januari in Leende en op zondag 14 januari in Amsterdam waren een groot succes. In Leende mochten we zo’n 50 personen begroeten en in Amsterdam was de groep ca. 75 man/vrouw groot. Allemaal adoptanten met hun hondjes en geïnteresseerden die we informatie over We Are Here Lesvos hebben gegeven. Voor Despoina en Sofia was het één groot feest van herkenning. Wat waren ze blij dat ze een heel aantal van de door hen geredde hondjes terug konden zien in Nederland.
De reacties op dit initiatief waren stuk voor stuk laaiend enthousiast. Dat heeft ons doen besluiten om het tot een jaarlijks evenement te maken. Het is zo fijn om te zien hoe het met de hondjes gaat die we in Nederland een mooi nieuw leven geven. Met z’n allen moet daarvoor heel veel werk verzet worden. Soms hele dagen en halve nachten zijn we bezig om alles te regelen. Wil je weten wat er allemaal komt kijken voordat een hondje in Nederland in de armen gesloten kan worden van zijn of haar nieuwe familie? Neem een kijkje achter de schermen.

30 december 2017 

(update 12 januari 2018)

LESVOS DOGGIE WALK


Ben je op zoek naar een hondje? Dan is het een goede reden om te komen. Wij zijn er, je kan al je vragen bij ons kwijt. Max geeft ook acte de présence, hij zoekt nog een thuis! (klik hier voor meer informatie over Max). Er zijn beide dagen veel adoptanten met hun honden aanwezig, ook zij zullen graag vertellen uit eigen ervaring.
Zaterdag 13 januari in Leende, verzamelen om 12.45 uur bij Manege De Molenberg, Valkenswaardseweg 29C , wandeling van 13.00 – 14.00 uur.
Zondag 14 januari in het Amsterdamse Bos, verzamelen om 09.45 uur bij het Bezoekerscentrum (parkeren bij Brasserie Bosbaan) Bosbaan 4 te Amstelveen, wandeling 10.00 – 12.00 uur. Beide dagen is er aansluitend gelegenheid voor een hapje en een drankje, honden zijn uiteraard meer dan welkom!
Zien we je op 13 of 14 januari? Laat het ons weten via een bericht per e-mail of via het contactformulier.

29 december 2017

Na een vreselijk lange dag met uitgevallen vluchten (omdat de weersomstandigheden in Athene heel slecht waren), wachten in benches achter de douane en uiteindelijk toch kunnen vliegen, kwamen de honden ‘s avonds met veel vertraging op Schiphol aan. Met heel veel dank aan alle moeite die vluchtbegeleiders Elise en Yvonne hebben gedaan om tóch vandaag te kunnen vliegen met de hondjes, konden we ze verwelkomen. Dankjewel Talita, voor het prachtige filmpje!

28 december 2017
 Banner | We Are Here Lesvos 

DUMP HUISJES?
We Are Here Lesvos is vorig jaar begonnen met het neerzetten van solide hondenhokken zodat de hondjes een plek hebben om te schuilen. Knalroze hokken, lekker opvallend, want wij geloven er niet in het probleem weg te stoppen, maar er juist een spotlight op te plaatsen. Onze hondenhokken worden gebruikt en de honden worden bij de hokken gevoerd door locals, die dat al jaren doen. Helaas worden de hokken ook gebruikt als dumpplek van pups. Voorheen in een vuilcontainer, nu bij onze hokken. Iets wat ervoor zorgt dat we ze sneller vinden en er meer kans op overleven is voor deze hondjes… maar het zorgt er ook voor dat er meer op ons en op alle andere honden-hulporganisaties afkomt. We doen heel erg ons best om alle beestjes te helpen. Wil je ons helpen met de kosten voor het redden van de straathonden op Lesbos, dan zijn we daar heel erg blij mee.
Donaties: NL89BUNQ2205792334 tnv Stichting We Are Here Lesvos. Bedankt!

13 december 2017

HANDMADE ARMBANDJES EN KETTINGEN VOOR WE ARE HERE ❤
Tamara sluit zich al een paar weken in huis op en heeft blaren op haar handen van het knopen. Het resultaat mag er zijn! Allemaal collectors items.

Ben je op zoek naar een kleinigheidje voor iemand of wil je ons gewoon steunen? In de winter is de reis van de honden duurder dan in de zomer. We hebben met veel hondjes extra kosten gehad door een moeilijke start, medicatie, dure röntgenfoto’s, speciaal voer, oogzalfjes etc. De kosten voor de honden die al in Nederland zijn, maar waarvoor we nog geen adoptiefee hebben… Wat extra inkomsten zijn meer dan welkom op het moment.
Leuk om te geven en je steunt de hondjes van Lesbos:
Voor € 10,00 een kettinkje met een kaartje eraan
Voor € 7,50 een armbandje met een kaartje eraan
Stuur ons een e-mail als je interesse hebt! Zodra het geld binnen is, zorgen we dat ze zsm naar je toe komen.

7 december 2017

  

En er worden nog meer transportbenches ingevlogen op Lesbos. Helaas gaat het ook wel eens mis… en moeten er weer kostbare benches vervangen worden.

30 november 2017

HERE WE GO AGAIN
En weer zijn we op weg naar Lesbos! Alle benches zijn weer uit elkaar gehaald, slotjes eraf, alles gevuld met donaties (riempjes, hondenmanden, draagtassen, voerbakken en alles wat we nog meer krijgen, met grote dank!), en weer gesealed. In de winter zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Lesbos, dus moet er worden overgestapt en extra uit- en ingecheckt in Athene, het is een lange reisdag!

26 november 2017

   

WINNEN?!
Een lang weekend in een mooi natuurgebied in de Ardennen met 2-6 personen en honden meer dan welkom. Wie wil dat niet?!
De laatste tijd hebben we best wat financiële tegenslagen gehad met medische kosten van de hondjes. Ons potje begint leeg te raken en geld vragen is nooit leuk om te doen. Voor €10 per lot maak je kans om een lang weekend in Chalet Spirit te winnen. Het mes snijdt aan meerdere kanten. De opbrengst van de loterij gaat naar We Are Here, je steunt meteen een ander mooi initiatief. De opbrengst van de verhuur van dit chalet (en B&B) wordt gebruikt voor de opvang van niet plaatsbare honden. Li en Noud gaan een paar keer per dag het natuurgebied in met hun honden inclusief rolstoelen en het is fantastisch om te zien hoe volledig opgegeven honden toch een mooi leven kunnen leiden.
De prijs geldt voor 3 nachten; datum in overleg met ons.
Doe je mee? Ga naar onze Facebookpagina en schrijf je in voor een kans! We geven je dan lotnummer(s) en je kan het bedrag overmaken naar:
NL82ABNA0535286503
Ovv je lotnummer
tnv A.F. van Heerd

25 november 2017

VOORBEREIDINGEN ALWEER IN VOLLE GANG
Komende week gaan we weer naar Lesbos. Benches, speeltjes, tuigjes, mandjes, recovery sleeves …. ook alles wat we gekregen hebben gaat weer mee. Judith, bedankt voor je donatie!
Op 6, 10 en 29 december nemen we hondjes mee terug. Veel van hen hebben al een baasje, anderen zoeken nog een thuis. Zoals bijv Hidde, Evi of Kim. Interesse? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

19 november 2017

Dat wordt bagage bijboeken…. sinterklaas tijd is begonnen en net bij thuiskomst bij de voordeur een zak vol spullen waar we de honden op Lesbos blij mee gaan maken. Speeltjes, riempjes, tuigjes, voerbakje, hondenmandje… het gaat allemaal van pas komen. Alexis bedankt!

13 november 2017

THE DAY AFTER DE REIS VAN HUN LEVEN
De hondjes die gistermiddag in Nederland aankwamen hebben allemaal een goede reis naar hun nieuwe thuis gehad. Het was onderweg met recht “hondenweer”! Gisteravond en vanmorgen kregen we van de adoptanten enthousiast de eerste foto’s en berichten over de aankomst in huis en de eerste nacht. De hondjes hebben laten weten dat ze er waren. Her en der wat gepiep en geblaf, gesleep met knuffels en zelfs dekentjes werden door de kamer verplaatst! En Ray… die had de hoofdprijs vannacht, samen met baasje Mirjam lekker op de bank!! Ze voelen zich al helemaal thuis in hun nieuwe gezinnen. De lange reis zijn ze gelukkig snel vergeten!

13 november 2017

Pakketje uit België
Zaterdag bracht de post een pakketje, afkomstig uit België. Birgit is een vaste Lesbos ganger en bekommert zich om de hondjes door zoveel mogelijk honden te helpen. In augustus hebben we al meerdere opvanggezinnen en dierenartsen blij kunnen maken met haar donaties, nu weer riempjes, borstel, nagelknipper, kussentje, drinkbekers. Geweldig Birgit, dank je wel! Over twee weken gaan we weer richting Lesbos en gaat het zeker van pas komen!

10 november 2017

We Are Here corner ❤
Het eerste bericht van vanochtend was wel een heel leuke om de dag mee te beginnen.
Laura van Laura’s Bloemen aan het Mereveldplein in De Meern heeft een hoekje in haar winkel ingericht met spulletjes die haar creatieve moeder maakt. Laura is een betrokken volger, haar hondje Ary komt ook van Lesbos en ze wilde heel graag iets doen om ons te steunen. De opbrengst van deze leuke spulletjes gaat naar We are Here Lesvos. Daar zijn we natuurlijk super blij mee. Woon je in De Meern en zoek je iets leuks als cadeautje? Je steunt ons ermee. Hartverwarmend Laura en moeder, dank jullie wel!

7 november 2017

Lesvos here we come
Afgelopen maanden zijn veel honden in deze benches naar Nederland gekomen. Na een ophaalweekje gaan ze vandaag terug het vliegtuig in en vanaf zondag doen ze weer dienst voor de honden die geluk hebben en naar Nederland mogen. Deze week brengen we ook weer straathonden naar de dierenarts voor sterilisaties, bezoeken we onze honden en maken zoveel mogelijk foto’s, zodat we de adoptie honden goed kunnen promoten.

2 november 2017

Save the date! Reünie Lesbos honden
Sofia en Despoina van Aeolis appartementen hebben dit jaar weer heel veel honden opgevangen voor ze de reis naar Nederland konden maken. Ze zijn razend benieuwd hoe het met de honden gaat voor wie ze gezorgd hebben en wie hun nieuwe baasjes zijn. Ze komen in januari naar Nederland.
Op zaterdag 13 januari en zondag 14 januari gaan we een wandeling doen met de Lesbos honden. Details over tijdstip en locatie volgen nog.
Zaterdag 13 januari omgeving Eindhoven
Zondag 14 januari omgeving Amsterdam
Lijkt het je leuk Sofia en Despoina te ontmoeten? Reserveer deze dag dan vast in je agenda. Vind je het leuk om andere Lesbos hondjes te ontmoeten? Hoe meer honden, hoe meer vreugde! Nog niet geplaatste honden die al wel in Nederland zijn, zullen ook komen, dus overweeg je een hondje te adopteren via ons, dan is het ook een mooie gelegenheid ons en de honden te leren kennen. Vind je het gewoon gezellig? Dan ben je ook welkom! Nadere info volgt nog, de datum staat.

24 oktober 2017

SPREEKBEURT OVER WE ARE HERE LESVOS
Spannende dag vandaag voor Casper. Hij mocht zijn spreekbeurt houden over We Are Here Lesvos. Zelf hebben ze regelmatig opvanghondjes in huis, dus hij kon uit eigen ervaring vertellen. Casper had het erg goed voorbereid en zich ook ingelezen over Lesbos. We hebben zelfs een voorbereidende sessie gedaan bij Casper thuis. Bench, tuigjes, folders, informatiemap, alles mooi uitgestald in de klas, waar ze nu weten hoe het zwerfhonden probleem op Lesbos is en wat we er met zijn allen aan doen.
Een goed tot zeer goed als resultaat. Dat kon natuurlijk niet anders. Heel goed gedaan Casper!!

20 oktober 2017
zwerfhond griekenland straathond contact pup dumpen gedumpt schiphol aankomst hond honden straathond zwerfhond

Lees hier wat er allemaal gebeurt voor een hondje eenmaal zijn/haar thuis voor altijd heeft gevonden.

13 oktober 2017

Een latertje gisteravond! Om 23.50 uur landde het vliegtuig vanuit Athene op Schiphol met aan boord Pipa, Lotje, Habibi en Robert. Lotje zou maandagavond al komen, maar helaas ging dat niet door. Met grote dank aan vluchtbegeleiders Ansje en Helena kon ze toch drie dagen later naar Nederland komen, adoptant Hans stond haar al op te wachten. Bij thuiskomst ging Lotje al heerlijk op haar gemak in de bench spelen met een kauwstaafje.
Ryanne keek reikhalzend uit naar de komst van Habibi, een schat van een hond die ze zelf op Lesbos had aangetroffen toen ze er werkte in een vluchtelingenkamp. Habibi zwierf daar rond en Ryanne vroeg We Are Here Lesvos om haar te helpen Habibi naar Nederland te laten komen waar ze bij Ryanne een liefdevol thuis krijgt. Ryanne en Habibi waren zo blij dat ze elkaar weer zagen! Iets waarbij we uiteraard graag geholpen hebben! En dan de kleintjes Pipa en Robert… allebei zeer onder de indruk van de reis. Zij gingen met hun opvanggezinnen mee naar huis. Pipa en Robert zijn inmiddels ook al lekker bijgekomen. In de gastgezinnen ontpoppen ze zich als blije, vrolijke en aanhankelijke lieverds. Robert is al geadopteerd en verhuist morgen naar zijn gouden mandje, Pipa is nog beschikbaar voor adoptie.
Ansje en Helena, nogmaals zeer bedankt voor jullie hulp. Zonder vluchtbegeleiders kunnen wij geen adoptanten blij maken, wij zijn jullie zeer erkentelijk en hopen dat jullie genieten van onze blijk van waardering, met dank aan Talita!

5 oktober 2017

   

Volle bak gisteren in het vliegtuig van Mytilini naar Amsterdam. Machteld, Kitty, Casper, Heide, Jasmin en Roel kwamen aan voor We Are Here Lesvos en GaGa Animal Care had nog meer hondjes mee. Gezelligheid op Schiphol met een heus welkomstcomite! Ze hebben het allemaal super goed gedaan, nieuwe baasjes blij en de eerste berichten vandaag zijn ook positief.

3 oktober 2017
Banner | We Are Here Lesvos

Dat is nog eens leuk! Het is Werelddierendag morgen en Daphne doneert met haar uitlaatservice voor de hondjes op Lesbos. Er is zelfs al een verdubbelaar ingezet door John Roos en Suze van Asselt. Zo leuk! Daphne, John en Suze, bedankt!

23 september 2017

Net als je staat te douchen stopt er een busje en gaat de bel. Ik heb niks besteld. Of toch? Nieuwsgierigheid wint het en ik vlieg naar beneden om het pakketje aan te nemen. Zeg maar gerust pakket, WoW! Een hele doos vol lijnen en tuigjes. Komende week gaan we weer naar Lesbos, ze komen meteen goed van pas. Daar gaan we mensen blij mee maken.
Lilianne en Jason, sinds maandag de baasjes van Lizzy (was Beth) hebben deze partij gedoneerd. Super bedankt, die gaan goed van pas komen!

13 september 2017

Aad zijn laatste rit op Lesbos. Tot straks op Schiphol mannetje.

31 augustus 2017
 

Vanochtend Birgit Verdoolaege en haar vriend Harry opgezocht. Zij zijn op Lesbos nu en hadden van alles ingezameld voor de honden; medicatie, riempjes, kussens om op te liggen. Echt fantastisch! Ook nog een mooie donatie die we heel goed kunnen gebruiken!
Hartverwarmend, Birgit en Harry heel hartelijk dank !

29 augustus 2017
 

VLIEG JE VAN LESBOS NAAR NEDERLAND?
We zoeken dringend mensen die op de terugweg vluchtescort willen zijn. Er zijn hondjes die in Nederland een nieuwe baasjes hebben die met smart op ze zitten te wachten.
Wat moet je daarvoor doen?
– je geeft je boekingsgegevens aan ons door
– wij kijken of er beschikbaarheid is het vliegtuig
– we boeken de honden bij en betalen dat ticket
– we helpen bij het inchecken op de luchthaven van Mytilini en vertrekken pas als de honden door de douane zijn
– de meeste honden gaan het (verwarmde deel van de) vrachtruimte in; een enkele keer hebben we een hondje wat klein genoeg is voor een draagtas als handbagage. Uiteraard overleggen we van te voren of je bereid bent om een draagtas mee te nemen. Deze heb je met hond er in namelijk ook bij je ná de douane en ín het vliegtuig.
– op Schiphol haal je ze op bij de bijzondere bagage (“Afwijkende bagage/odd sizes”)
– na de douane een warm welkom door nieuwe baasjes en wij van We Are Here Lesvos zijn er uiteraard ook