De procedure

Nadat je ons een bericht stuurt, zullen we eerst een en ander van jou willen weten. We zijn namelijk benieuwd waar de hond terecht komt en of jouw woon-, leef- en werksituatie past bij het hondje dat je een thuis wil bieden. Daarom vragen we of je ervaring met honden hebt, of er andere huisdieren zijn, hoeveel de hond alleen zal zijn en wat er van de hond verwacht wordt. Kies je bewust voor een buitenlandse hond en wat spreekt je aan in de hond waarop je reageert. De ene hond heeft bijvoorbeeld meer beweging nodig dan de ander. In overleg vinden we vaak een goede match tussen hond en gezin. Als er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde hond, kiezen we voor de beste match.

Wat we graag willen weten:

  1. Hoe is de gezinssamenstelling?
  2. Wat spreekt je aan in deze hond?
  3. Heb je ervaring met honden?
  4. Zijn er andere huisdieren?
  1. Wat verwacht je van de hond?
  2. Kies je bewust voor een buitenlandse hond?
  3. Hoe vaak (en hoe lang) zal de hond alleen thuis zijn?

Hoe gaan we vervolgens te werk?

Huisbezoek

Tijdens een informeel bezoek aan huis maken we kennis en lopen we samen de procedure door. Je krijgt alle relevante informatie over jouw nieuwe hond uitgelegd, zoals de vaccinaties, bloedtesten en gezondheidsverklaring. We geven je tips over de eerste periode dat de hond bij je is en je krijgt informatie over veiligheid tijdens het uitlaten van je hond. Er is tijdens dit gesprek alle ruimte om jouw vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld de verzorging en opvoeding.
Als jouw hond nog op Lesbos zit, nemen we de aankomst op Schiphol door. Voor de hond is het het beste als hij meteen vanaf Schiphol naar zijn nieuwe baasjes gaat. Als de hond al in Nederland is, maken we een afspraak om kennis te maken met de hond.

Plaatsing

Als het voor iedereen goed voelt, gaan we door naar de leukste stap: de plaatsing! Je betaalt een eenmalige bijdrage van € 350. Hiervan betalen wij onder andere de kosten van opvang, chip, paspoort, vaccinaties, bloedtesten, parasietenbestrijding en natuurlijk de vlucht naar Nederland. De honden komen gesteriliseerd/gecastreerd naar Nederland als ze oud genoeg zijn én als de gezondheid het toelaat op het moment van reizen. Alle honden worden getest op ehrlichia. Vanaf 6 maanden oud wordt de hond ook getest op leishmania. De uitslagen staan vermeld in het paspoort. De hond gaat met halsband, een penning, veiligheidstuig, 2 lijnen en een autogordel met je mee. Dit is het meest veilig. De honden krijgen kort voor vertrek een behandeling tegen vlooien en wormen. We tekenen beide een plaatsingsovereenkomst, waarin we onze afspraken vastleggen. Op die manier willen we er zeker van zijn dat de hond goed wordt verzorgd. Mocht je om wat voor reden dan ook afstand willen doen van de hond, dan vragen we jou direct contact met ons op te nemen.

Nazorg

Je ontvangt van ons een map met tips en adviezen om de eerste periode goed door te komen. Je vindt er informatie over zindelijkheidstraining, veiligheid, omgang met kinderen en het opbouwen van alleen zijn en tips voor de eerste tijd. We adviseren altijd een cursus te volgen, ook als je al ervaring met honden hebt. Als de hond al een tijdje bij je is, bellen we je op om te horen hoe het gaat en geven we antwoord op je vragen. We vinden het leuk je te zien bij de wandelingen en ook als je in de adoptantengroep op Facebook laat weten hoe het gaat. Heb je advies nodig, neem dan persoonlijk contact met ons op. Inmiddels hebben we veel ervaring.

Reacties

Antoinette Dekker - vrijwilliger in Nederland
We Are Here Lesvos is voor mij een professionele stichting met alle harten op de juiste plaats. Door de zeer fijne begeleiding bij onze eigen Pippa ben ik betrokken geraakt bij We Are Here Lesvos. Juist deze begeleiding is zo belangrijk en ik heb gemerkt dat de voorbereiding op Lesbos al heel goed is en dat het merendeel van de honden rustig aankomt op Schiphol. Ik rij graag naar Schiphol om de aankomsten te begeleiden. Als dan de hondjes richting hun gouden mandje gaan en de benches weer leeg zijn rij ik zeer gelukkig weer naar huis!

Jan en Saskia - gastgezin op Lesbos
Wij vangen op Lesbos zwerfhonden op voor We Are Here Lesvos. We zorgen dat ze medisch gecheckt, gevaccineerd en behandeld worden en geven ze liefde, aandacht en voedsel. Mooi en bijzonder om te zien hoe snel deze honden zich aanpassen, weer speels worden en zienderogen opknappen. Na een paar weken gaan ze naar een nieuw baasje in Nederland, soms gaan we als vluchtbegeleider mee. Het is prachtig en ontroerend op Schiphol de kennismaking tussen nieuwe baasjes en hond te zien. Vooral omdat we weten hoe slecht de honden eraan toe waren toen ze nog op straat zwierven. Natuurlijk realiseren wij ons maar al te goed dat naast het plaatsen van honden het ook ongelofelijk belangrijk is dat honden op de eerste plaats gecastreerd of gesteriliseerd worden op Lesbos. Hiermee pak je een groot deel van het probleem aan en snijdt het mes aan twee kanten. We Are Here lesvos zorgt ervoor dat dit daar waar mogelijk is ook gebeurt!

Carlijn van Vliet - baasje van Luus
Het was liefde op het eerste gezicht toen we Luus op Facebook zagen! We konden niet anders dan haar adopteren. Best spannend als je het beestje nooit hebt ontmoet en als je nog nooit hondeneigenaar bent geweest. Maar de filmpjes van Luus toonden zo duidelijk haar gedrag en de informatie over Luus en de adviezen die we kregen van de dames van We Are Here Lesvos waren zo duidelijk, dat we zonder twijfel door wilden gaan met de adoptie. Het hele traject werd zeer professioneel begeleid en ook de ontvangst van Luus op Schiphol en de nazorg waren goed verzorgd. Kortom een betrouwbare organisatie die we iedereen kunnen aanraden! De gekregen informatie is vakkundig opgesteld, net zoals het huisbezoek. De verwachtingen van de stichting voor het adoptiegezin zijn duidelijk en verhelderend. De begeleiding is laagdrempelig en erg persoonlijk. Aan alles is gedacht om de match tot een succes te brengen!

Wil je ons helpen?

Dat kan op vele manieren. Kies voor een straathond, word gastgezin, vluchtbegeleider of donateur. Al voor €1 per maand kan je helpen!

Doneer nu!