Procedure

Stap 1 – vind jouw hond

Nadat je ons een bericht stuurt, zullen we eerst een en ander van jou willen weten. We zijn namelijk benieuwd waar de hond terecht komt en of jouw woon-, leef- en werksituatie past bij het hondje dat je een thuis wil bieden. Daarom vragen we of je ervaring met honden hebt, of er andere huisdieren zijn, hoeveel de hond alleen zal zijn en wat er van de hond verwacht wordt. Kies je bewust voor een buitenlandse hond en wat spreekt je aan in de hond waarop je reageert. De ene hond heeft bijvoorbeeld meer beweging nodig dan de ander. In overleg vinden we vaak een goede match tussen hond en gezin. Als er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde hond, kiezen we voor de beste match. Is de hond waar je op valt nog op Lesbos en vind je het spannend om vanaf foto/video te beslissen? Vraag naar de mogelijkheden!

Stap 2 – huisbezoek

Tijdens een informeel bezoek aan huis maken we kennis en lopen we samen de procedure door. Je krijgt alle relevante informatie over jouw nieuwe hond uitgelegd, zoals de vaccinaties, bloedtesten en gezondheidsverklaring. We geven je informatie over opvoeding en begeleiding van de hond, tips voor de eerste tijd en bijvoorbeeld omgang van de hond met kinderen. Van tevoren heb je van ons een map ontvangen met informatie, de vragen die je daarover hebt kan je ons stellen tijdens het huisbezoek. Als jouw hond nog op Lesbos zit, nemen we de aankomst op Schiphol door. Voor de hond is het het beste als hij meteen vanaf Schiphol naar zijn nieuwe baasjes gaat. Als de hond al in Nederland is, maken we een afspraak om kennis te maken met de hond.

Stap 3 – plaatsing

Als het voor iedereen goed voelt, gaan we door naar de leukste stap: de plaatsing! Je betaalt een eenmalige bijdrage van € 350. Hiervan betalen wij voor alle honden de kosten van opvang, eten, chip, paspoort, vaccinaties, medische kosten en natuurlijk de vluchten naar Nederland. De honden komen gesteriliseerd/gecastreerd naar Nederland als ze oud genoeg zijn én als de gezondheid het toelaat op het moment van reizen. Alle honden worden getest op ehrlichia. Vanaf 6 maanden oud wordt de hond ook getest op leishmania. De uitslagen staan vermeld in het paspoort. De hond gaat met halsband, een penning, veiligheidstuig, 2 lijnen en een autogordel met je mee. Dit is het meest veilig. De chip wordt door ons binnen 24 uur na overdracht van de hond geregistreerd in een landelijke databank.
We tekenen beide een plaatsingsovereenkomst, waarin we onze afspraken vastleggen. Op die manier willen we er zeker van zijn dat de hond goed wordt verzorgd. Mocht je om wat voor reden dan ook afstand willen doen van de hond, dan vragen we jou direct contact met ons op te nemen. 

Stap 4 – nazorg

In de map met tips en adviezen vind je ook informatie over zindelijkheidstraining, veiligheid en het opbouwen van alleen zijn. We adviseren altijd een cursus te volgen, ook als je al ervaring met honden hebt. We vinden het leuk als je ons laat weten hoe het gaat en staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Check wel eerst even of deze niet al uitgelegd staan op de pagina “Tips voor de eerste tijd” of in de documenten die je van ons hebt gehad. Als de hond al een tijdje bij je is, bellen we je op om te horen hoe het gaat en geven we antwoord op je vragen. We verwachten dat je met dringende vragen zelf contact met ons opneemt. Inmiddels hebben we veel ervaring.