Hoe we werken

Onder het profiel van de hond die jou aanspreekt zie je een vragenlijst. Op deze manier komen we alvast wat meer te weten over wat je de hond te bieden hebt en of je er goed over na hebt gedacht. Als we denken dat het een match kan zijn dan maken we een afspraak voor een telefonische kennismaking waarin we elkaar wat beter leren kennen. We helpen je met het managen van verwachtingen en hebben veel ervaring inmiddels. Het komt regelmatig voor dat er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde hond, dan kiezen we voor de beste match.

Wat we graag willen weten:

  1. Hoe is de gezinssamenstelling?
  2. Wat spreekt je aan in deze hond?
  3. Heb je ervaring met honden?
  4. Zijn er andere huisdieren?
  1. Wat verwacht je van de hond?
  2. Kies je bewust voor een buitenlandse hond?
  3. Hoe vaak (en hoe lang) zal de hond alleen thuis zijn?

Hoe gaan we vervolgens te werk?

Huisbezoek

Tijdens een informeel bezoek aan huis waarbij het hele gezin aanwezig is, maken we kennis en lopen we samen alles door. Je hebt een map van ons ontvangen met tips voor de eerste tijd, het herkennen van stress signalen, de omgang met kinderen, opbouwen van alleen zijn en de do’s en don’ts. Ook bespreken we praktische zaken zoals een veilige overdracht, wat staat er in het paspoort, vaccinaties en mediterrane ziektes. Ze hebben de benodigde vaccinaties gehad (inclusief L4, ziekte van Weil), zijn getest op de mediterrane ziektes hartworm, anaplasmose en ehrlichia. De uitslagen vind je in het paspoort. Als de hond op het moment van reizen 6 maanden oud is dan wordt ook een leishmania test afgenomen. We laten alleen honden reizen die negatief getest zijn op leishmania.

Er is tijdens het huisbezoek alle ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Plaatsing

Als het voor iedereen goed voelt, gaan we door naar de leukste stap: de plaatsing! Voordat je de hond gaat ophalen heb je via DocuSign een contract getekend, waarin we de afspraken vastleggen. Je betaalt een eenmalige bijdrage van € 550 voor de hond, inclusief webinar vooraf en consult na plaatsing door Ingrid Timmermans.

Nazorg

We houden de eerste weken na aankomst contact en je kan met vragen bij ons terecht. Het is handig de map er nog eens bij te pakken die je in de voorbereiding van ons hebt gekregen.

Zodra alles rond is en je weet wanneer de hond aankomt kan je een afspraak maken voor een telefonisch consult met Ingrid Timmermans (gedragsdeskundige). De kosten hiervoor heb je betaald in de eenmalige bijdrage. Het meest geschikte moment hiervoor is ongeveer drie weken na aankomst als de hond begint te wennen en je de eerste dingetjes ontdekt waar je advies over wenst.

Wacht met je aanmelden voor een training tot de hond helemaal is gewend, de eerste weken heeft ie nog nodig om tot zichzelf te komen na de stressvolle reis en de veranderingen die hij heeft doorgemaakt.

Is de hond eraan toe, dan raden we aan een gedragsdeskundige te laten komen die adviezen geeft over hoe jullie het maximale uit elkaar kunnen halen. We kennen er veel door het hele land, dus kunnen je helpen bij het kiezen van een goede. Vaak is een paar sessies al voldoende.

Heb je een hulpvraag? Doe het dan rechtstreeks naar ons en niet in de adoptantengroep op Facebook. We helpen je graag en hopen je natuurlijk samen met je hond terug te zien tijdens de wandelingen!

Reacties

Antoinette Dekker - vrijwilliger in Nederland
We Are Here Lesvos is voor mij een professionele stichting met alle harten op de juiste plaats. Door de zeer fijne begeleiding bij onze eigen Pippa ben ik betrokken geraakt bij We Are Here Lesvos. Juist deze begeleiding is zo belangrijk en ik heb gemerkt dat de voorbereiding op Lesbos al heel goed is en dat het merendeel van de honden rustig aankomt op Schiphol. Ik rij graag naar Schiphol om de aankomsten te begeleiden. Als dan de hondjes richting hun gouden mandje gaan en de benches weer leeg zijn rij ik zeer gelukkig weer naar huis!

Jan en Saskia - opvanggezin op Lesbos
Wij vangen op Lesbos zwerfhonden op voor We Are Here Lesvos. We zorgen dat ze medisch gecheckt, gevaccineerd en behandeld worden en geven ze liefde, aandacht en voedsel. Mooi en bijzonder om te zien hoe snel deze honden zich aanpassen, weer speels worden en zienderogen opknappen. Na een paar weken gaan ze naar een nieuw baasje in Nederland, soms gaan we als vluchtbegeleider mee. Het is prachtig en ontroerend op Schiphol de kennismaking tussen nieuwe baasjes en hond te zien. Vooral omdat we weten hoe slecht de honden eraan toe waren toen ze nog op straat zwierven. Natuurlijk realiseren wij ons maar al te goed dat naast het plaatsen van honden het ook ongelofelijk belangrijk is dat honden op de eerste plaats gecastreerd of gesteriliseerd worden op Lesbos. Hiermee pak je een groot deel van het probleem aan en snijdt het mes aan twee kanten. We Are Here Lesvos zorgt ervoor dat dit daar waar mogelijk is ook gebeurt!

Marjo Eichelsheim - baasje van Juul
Onze Juul is via de stichting We Are Here Lesvos bij ons gekomen. Deze stichting was ons niet onbekend omdat wij meerdere keren vluchtbegeleider voor de stichting zijn geweest. De honden werden keurig op tijd op de luchthaven gebracht en het inchecken werd perfect geregeld door medewerkers van We Are Here. We hebben zowel kleine honden in de cabine meegenomen, als grotere honden die in het ruim meereisden begeleid. Het enige wat ons op Schiphol te doen stond, was de honden op te vangen, mee door de douane te nemen en over te dragen aan medewerkers van We Are Here en hun nieuwe baasjes. Een kleine moeite en een groot plezier voor hond en baasje! Inmiddels hebben we zelf een hondje van Lesbos. Na diverse gesprekken met Lisette en Leonie van We Are Here kregen wij groen licht om Juul te adopteren. Stichting We Are Here gaat zeker niet over 1 nacht ijs bij het vinden van een goed tehuis voor hun adoptiehonden. Juul heeft voordat zij naar ons kwam enige weken bij Carla en Ben in Zeeland gewoond; een vast gastgezin voor We Are Here en hun liefdevolle verzorging heeft Juul heel veel goed gedaan. In de korte periode dat Juul nu bij ons woont, heeft ze hele grote stappen gemaakt. Wij hebben in Juul een super hond getroffen en hopen nog vele jaren met elkaar en van elkaar te genieten.

Wil je ons helpen?

Dat kan op vele manieren. Kies voor een straathond, word gastgezin, vluchtbegeleider of donateur. Al voor €1 per maand kan je helpen!

Doneer nu!