Hoe we werken

Onder het profiel van de hond die jou aanspreekt zie je een vragenlijst. Op deze manier komen we alvast wat meer te weten over wat je de hond te bieden hebt en of je er goed over na hebt gedacht. Als we denken dat het een match kan zijn dan maken we een afspraak voor een telefonische kennismaking waarin we elkaar wat beter leren kennen. We helpen je met het managen van verwachtingen en hebben veel ervaring inmiddels. Het komt regelmatig voor dat er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde hond, dan kiezen we voor de beste match.

Wat we graag willen weten:

  1. Hoe is de gezinssamenstelling?
  2. Wat spreekt je aan in deze hond?
  3. Heb je ervaring met honden?
  4. Zijn er andere huisdieren?
  1. Wat verwacht je van de hond?
  2. Kies je bewust voor een buitenlandse hond?
  3. Hoe vaak (en hoe lang) zal de hond alleen thuis zijn?

Hoe gaan we vervolgens te werk?

Huisbezoek

Tijdens een informeel bezoek aan huis waarbij het hele gezin aanwezig is, maken we kennis en lopen we samen alles door. Je hebt een map van ons ontvangen met tips voor de eerste tijd, het herkennen van stress signalen, de omgang met kinderen, opbouwen van alleen zijn en de do’s en don’ts. Ook bespreken we praktische zaken zoals een veilige overdracht, wat staat er in het paspoort, vaccinaties en mediterrane ziektes. Ze hebben de benodigde vaccinaties gehad (inclusief L4, ziekte van Weil), zijn getest op de mediterrane ziektes hartworm, anaplasmose en ehrlichia. De uitslagen vind je in het paspoort. Als de hond op het moment van reizen 6 maanden oud is dan wordt ook een leishmania test afgenomen. We laten alleen honden reizen die negatief getest zijn op leishmania.

Er is tijdens het huisbezoek alle ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Plaatsing

Als het voor iedereen goed voelt, gaan we door naar de leukste stap: de plaatsing! Voordat je de hond gaat ophalen heb je via DocuSign een contract getekend, waarin we de afspraken vastleggen. Je betaalt een eenmalige bijdrage van € 550 voor de hond, inclusief webinar vooraf en consult na plaatsing door Ingrid Timmermans.

Nazorg

We houden de eerste weken na aankomst contact en je kan met vragen bij ons terecht. Het is handig de map er nog eens bij te pakken die je in de voorbereiding van ons hebt gekregen.

Zodra alles rond is en je weet wanneer de hond aankomt kan je een afspraak maken voor een telefonisch consult met Ingrid Timmermans (gedragsdeskundige). De kosten hiervoor heb je betaald in de eenmalige bijdrage. Het meest geschikte moment hiervoor is ongeveer drie weken na aankomst als de hond begint te wennen en je de eerste dingetjes ontdekt waar je advies over wenst.

Wacht met je aanmelden voor een training tot de hond helemaal is gewend, de eerste weken heeft ie nog nodig om tot zichzelf te komen na de stressvolle reis en de veranderingen die hij heeft doorgemaakt.

Is de hond eraan toe, dan raden we aan een gedragsdeskundige te laten komen die adviezen geeft over hoe jullie het maximale uit elkaar kunnen halen. We kennen er veel door het hele land, dus kunnen je helpen bij het kiezen van een goede. Vaak is een paar sessies al voldoende.

Heb je een hulpvraag? Doe het dan rechtstreeks naar ons en niet in de adoptantengroep op Facebook. We helpen je graag en hopen je natuurlijk samen met je hond terug te zien tijdens de wandelingen!

Ervaringen

Antoinette Dekker - vrijwilliger in Nederland
We Are Here Lesvos is voor mij een professionele stichting met alle harten op de juiste plaats. Door de zeer fijne begeleiding bij onze eigen Pippa ben ik betrokken geraakt bij We Are Here Lesvos. Juist deze begeleiding is zo belangrijk en ik heb gemerkt dat de voorbereiding op Lesbos al heel goed is en dat het merendeel van de honden rustig aankomt op Schiphol. Ik rij graag naar Schiphol om de aankomsten te begeleiden. Als dan de hondjes richting hun gouden mandje gaan en de benches weer leeg zijn rij ik zeer gelukkig weer naar huis!

Rianne Koridon - baasje van Kee
Oh, ik wilde al zolang een harige hondenvriend, maar door allerlei omstandigheden kwam het er niet van. En toen ik zo er was heeft het nog best even geduurd. Dat het een herplaatser ging worden stond vast, maar alles wat ik tegenkwam voelde net niet goed.
En toen kwam ik op social media een bekende tegen met een hondje van WAH. Ik nam een kijkje op de site…. Wat een prettige, makkelijk te lezen site is dat, maar nog belangrijker……daar was Kee! Zij hoorde bij mij, ik voelde het meteen.
Na mailcontact, een telefonische screening en het huisbezoek kwam het verlossende antwoord: Kee mocht bij mij komen wonen!
De eerste weken vond ik spannend. Deed ik het wel goed? Gaf ik haar wel alles wat ze nodig had? De begeleiding van WAH was prettig en hartverwarmend. Zo fijn dat er regelmatig werd gevraagd hoe het ging en daarbij bruikbare tips werden aangereikt. Op advies van WAH hebben we twee keer individuele coaching gevolgd om elkaar beter te leren kennen, beide meer zelfvertrouwen te krijgen en het beste uit elkaar te halen. Er is me tijdens zo’n sessie zelfs laten voelen hoe het is om “verkeerd” uitgelaten te worden. Ik leerde hoe ik Kee het beste kan helpen en begeleiden.
Ook nu, een half jaar later is dat contact er nog geregeld en zie ik een hondje dat in vele opzichten gegroeid is; een paar kilootjes zwaarder, zelfverzekerder, een dikke haardos, lekker ondeugend en de dingen die we nog moeten leren zie ik met vertrouwen tegemoet.
Buiten snuffelt Kee er flink op los maar dat onderbreekt ze graag even om voorbijgangers gedag te zeggen. Ze is inmiddels bekend in de buurt en ik hoor vaak: kijk, daar is dat leuke hondje weer. Ik kom op plekken in de buurt waarvan ik het bestaan niet wist en op plekken die ik me herinner uit mijn kindertijd maar niet meer helemaal kon plaatsen, dat zorgt voor veel ‘oh ja’ momentjes en leuke jeugdherinneringen.
Kee is zo grappig: politiehond (loeit mee met de sirene), hartendief, nieuwsgierige aag, luidruchtige gaper als ze wakker wordt, gras-snacken als hobby en dol op zand en prut.
Ze is er pas sinds juli 2021 maar het is of ze er altijd al was, wat ben ik blij met mijn lieve Kee”

Marjo Eichelsheim - baasje van Juul
Onze Juul is via de stichting We Are Here Lesvos bij ons gekomen. Deze stichting was ons niet onbekend omdat wij meerdere keren vluchtbegeleider voor de stichting zijn geweest. De honden werden keurig op tijd op de luchthaven gebracht en het inchecken werd perfect geregeld door medewerkers van We Are Here. We hebben zowel kleine honden in de cabine meegenomen, als grotere honden die in het ruim meereisden begeleid. Het enige wat ons op Schiphol te doen stond, was de honden op te vangen, mee door de douane te nemen en over te dragen aan medewerkers van We Are Here en hun nieuwe baasjes. Een kleine moeite en een groot plezier voor hond en baasje! Inmiddels hebben we zelf een hondje van Lesbos. Na diverse gesprekken met Lisette en Leonie van We Are Here kregen wij groen licht om Juul te adopteren. Stichting We Are Here gaat zeker niet over 1 nacht ijs bij het vinden van een goed tehuis voor hun adoptiehonden. Juul heeft voordat zij naar ons kwam enige weken bij Carla en Ben in Zeeland gewoond; een vast gastgezin voor We Are Here en hun liefdevolle verzorging heeft Juul heel veel goed gedaan. In de korte periode dat Juul nu bij ons woont, heeft ze hele grote stappen gemaakt. Wij hebben in Juul een super hond getroffen en hopen nog vele jaren met elkaar en van elkaar te genieten.

Wil je ons helpen?

Dat kan op vele manieren. Kies voor een straathond, word gastgezin, vluchtbegeleider of donateur. Al voor €1 per maand kan je helpen!

Doneer nu!