De procedure

Nadat je ons het ingevulde formulier hebt gestuurd en we denken dat het mogelijk een match zou kunnen zijn, maken we een afspraak voor een telefonische kennismaking waarin we elkaar wat beter leren kennen om een inschatting te maken of de hond waar je op reageert past bij het leven dat je hebt. Daarom vragen we of je ervaring met honden hebt, of er andere huisdieren zijn, hoeveel de hond alleen zal zijn en wat er van de hond verwacht wordt. Kies je bewust voor een buitenlandse hond en weet je wat die nodig heeft? Wij helpen je met het managen van verwachtingen en hebben veel ervaring inmiddels. Het komt regelmatig voor dat er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde hond, dan kiezen we voor de beste match.

Wat we graag willen weten:

  1. Hoe is de gezinssamenstelling?
  2. Wat spreekt je aan in deze hond?
  3. Heb je ervaring met honden?
  4. Zijn er andere huisdieren?
  1. Wat verwacht je van de hond?
  2. Kies je bewust voor een buitenlandse hond?
  3. Hoe vaak (en hoe lang) zal de hond alleen thuis zijn?

Hoe gaan we vervolgens te werk?

Huisbezoek

Tijdens een informeel bezoek aan huis waarbij het hele gezin aanwezig is, maken we kennis en lopen we samen alles door met betrekking tot de hond, de veilige overdracht, het paspoort, de gezondheidsverklaring, vaccinaties en mediterrane ziektes. Je hebt vantevoren een informatiemap van ons ontvangen met een voorbeeldcontract, tips voor de eerste tijd, het opbouwen van alleen zijn, veiligheid tijdens het uitlaten, het herkennen van stresssignalen bij een hond en de omgang tussen hond en kind. We bereiden je alvast voor op hoe te handelen de eerste periode dat de hond bij je is en je krijgt handvatten om de hond zo goed mogelijk te laten landen in zijn nieuwe thuis. Er is tijdens dit gesprek alle ruimte om jouw vragen te beantwoorden.

Plaatsing

Als het voor iedereen goed voelt, gaan we door naar de leukste stap: de plaatsing! Je betaalt een eenmalige bijdrage van € 355. Hiervan betalen wij onder andere de kosten van opvang, chip, paspoort, vaccinaties, bloedtesten, parasietenbestrijding en natuurlijk de vluchten naar Nederland. De honden komen gesteriliseerd/gecastreerd naar Nederland als ze oud genoeg zijn én als de gezondheid het toelaat op het moment van reizen. Alle honden worden getest op hartworm, anaplasmose en ehrlichia. Als de hond 6 maanden oud is, wordt ie ook getest op leishmania. De uitslagen krijg je van ons.
Bij de overdracht gaat de hond mee met halsband, een penning met ons telefoonnummer, veiligheidstuig, 2 lijnen en een autogordel. Dit is het meest veilig. De chipregistratie doen wij voor je met jullie NAW-gegevens.
De honden krijgen kort voor vertrek een behandeling tegen vlooien en wormen. We tekenen beide een plaatsingsovereenkomst, waarin we onze afspraken vastleggen. Op die manier willen we er zeker van zijn dat de hond goed wordt verzorgd. Mocht je om wat voor reden dan ook afstand willen doen van de hond, dan vragen we jou direct contact met ons op te nemen.

Nazorg

Je hebt tijdens de procedure van ons een map ontvangen met praktische informatie over veiligheid, omgang met kinderen, tips voor de eerste tijd , zindelijkheid en het opbouwen van alleen zijn. Zelfs als je al ervaring hebt dan raden we aan een training te doen, zodra de hond helemaal gewend is bij je. Begin hier niet te snel mee, maar wacht tot de hond eraan toe is. Het is goed voor de band met de hond en je leert er altijd weer nieuwe dingen. Veel honden gedijen beter bij een gedragsdeskundige in 1-op-1 setting, waarbij de interactie tussen honden en baasjes centraal staat. Vaak is een paar sessies al voldoende.

Als de hond er net is dan hebben we regelmatig contact en voorzien we je van tips voor dingen waar je hulp bij nodig hebt. In de besloten Facebookgroep kan je leuke foto’s en anekdotes plaatsen.
Heb je een hulpvraag? Doe het dan liever rechtstreeks naar ons. We helpen je graag en hopen je samen met de hond terug te zien tijdens de wandelingen!

Reacties

Antoinette Dekker - vrijwilliger in Nederland
We Are Here Lesvos is voor mij een professionele stichting met alle harten op de juiste plaats. Door de zeer fijne begeleiding bij onze eigen Pippa ben ik betrokken geraakt bij We Are Here Lesvos. Juist deze begeleiding is zo belangrijk en ik heb gemerkt dat de voorbereiding op Lesbos al heel goed is en dat het merendeel van de honden rustig aankomt op Schiphol. Ik rij graag naar Schiphol om de aankomsten te begeleiden. Als dan de hondjes richting hun gouden mandje gaan en de benches weer leeg zijn rij ik zeer gelukkig weer naar huis!


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /nas/content/live/weareherelesvo/wp-content/plugins/salient-core/includes/vc_templates/testimonial.php on line 20

Jan en Saskia - opvanggezin op Lesbos
Wij vangen op Lesbos zwerfhonden op voor We Are Here Lesvos. We zorgen dat ze medisch gecheckt, gevaccineerd en behandeld worden en geven ze liefde, aandacht en voedsel. Mooi en bijzonder om te zien hoe snel deze honden zich aanpassen, weer speels worden en zienderogen opknappen. Na een paar weken gaan ze naar een nieuw baasje in Nederland, soms gaan we als vluchtbegeleider mee. Het is prachtig en ontroerend op Schiphol de kennismaking tussen nieuwe baasjes en hond te zien. Vooral omdat we weten hoe slecht de honden eraan toe waren toen ze nog op straat zwierven. Natuurlijk realiseren wij ons maar al te goed dat naast het plaatsen van honden het ook ongelofelijk belangrijk is dat honden op de eerste plaats gecastreerd of gesteriliseerd worden op Lesbos. Hiermee pak je een groot deel van het probleem aan en snijdt het mes aan twee kanten. We Are Here Lesvos zorgt ervoor dat dit daar waar mogelijk is ook gebeurt!

Carlijn van Vliet - baasje van Luus
Het was liefde op het eerste gezicht toen we Luus op Facebook zagen! We konden niet anders dan haar adopteren. Best spannend als je het beestje nooit hebt ontmoet en als je nog nooit hondeneigenaar bent geweest. Maar de filmpjes van Luus toonden zo duidelijk haar gedrag en de informatie over Luus en de adviezen die we kregen van de dames van We Are Here Lesvos waren zo duidelijk, dat we zonder twijfel door wilden gaan met de adoptie. Het hele traject werd zeer professioneel begeleid en ook de ontvangst van Luus op Schiphol en de nazorg waren goed verzorgd. Kortom een betrouwbare organisatie die we iedereen kunnen aanraden! De gekregen informatie is vakkundig opgesteld, net zoals het huisbezoek. De verwachtingen van de stichting voor het adoptiegezin zijn duidelijk en verhelderend. De begeleiding is laagdrempelig en erg persoonlijk. Aan alles is gedacht om de match tot een succes te brengen!

Wil je ons helpen?

Dat kan op vele manieren. Kies voor een straathond, word gastgezin, vluchtbegeleider of donateur. Al voor €1 per maand kan je helpen!

Doneer nu!